• Sky

  • Sky

  • Sky

  • Sky

  • Sky

  • Sky

Hakkımızda


ESEM Yapı sistemleri Mimarlık ve Lojistik Metal San. Tic. Ltd. Şti; 20 yıllık bilgi ve tecrübesi doğrultusunda çatı ve cephe kaplama sektöründe artan iş hacmini, gelen müşteri taleplerini karşılamak ve daha kaliteli hizmet sunmak amacı ile kurulmuştur. Çatı ve Cephe kaplama alanında bilgi, birikim ve teknik donanıma sahip personel kadrosuyla her türlü sanayi yapıları, depolar, hangarlar,​spor tesisleri ve kamu binalarının çatı cephe kaplamaları ve izolasyonu konusunda faaliyet göstermektedir.
ESEM Yapı; Taşyünü ve Poliüretan izolasyonlu çatı ve cephe kaplamaları, PVC ve TPO membran izolasyonlu çatı kaplamaları yanı sıra, metal kenet çatı kaplamaları, Shingle, temel ve teras yalıtımı ve su deposu yalıtımı gibi hizmetler yer almaktadır.
Sahip olduğu ve titizlikle koruduğu dürüstlük, şeffaflık, kaliteli hizmet prensibi ile taahhüt edilen projeleri zamanında ve eksiksiz bitirmeyi ilke edinerek, kısa sürede büyük başarılara imza atarak bir sektör profesyonel olmuştur.

Vizyonumuz


Misyonumuz zorlu ve değişken piyasa koşullarında dahi üstlendiğimiz kaliteli ürün ve hizmet politikamızı sürdürerek, her daim müşteri memnuniyetini ön planda tutan, hizmet öncesi ve sonrası sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız ile müşterilerimiz ve çalışanlarımız için tercih edilen bir şirket olmak.
Vizyonumuz, Çözüm Ortağı olduğumuz müşteriler için bugün olduğu gibi yarında istikrarlı bir kalite anlayışı ile daima güvenilir, yenilikçi ve gelişime açık kimliğiyle, lider ve örnek kurum olarak sektörde kalıcı bir marka konumuna gelmektir.

Tedarikçiler


Kalite Her Zaman Ön Plandadır.







Hizmetler


  • SAC İŞLEME
  • SANDVİÇ PANEL UYGULAMALARI
  • KENET SİSTEMLER
  • POLİKARBONAT AYDINLATMA
  • TPO VE PVC SİSTEMLERİ
  • TEMEL YALITIMI
  • DUMAN TAHLİYE KAPAKLARI
  • HAFİF ÇELİK
  • SHOP DRAWİNG

SAC İŞLEME

ESEM Yapı olarak panel kaplama, kenet tamamlayıcı aksesuarlarını, sac oluk, klips, semer ve raptet ihtiyaçlarının çözümü için kendi bünyesinde sac işleme merkezini kurarak müşterilerine daha hızlı çözüm kurmayı hedeflemiştir. ESEM Sac işleme merkezi 0,40 – 5,50 mm boyalı, galvaniz sac kesim ve büküm kapasitesine sahip 3.00 metre boyunda makas ve abkant ile, semer klips partet vb. gibi sarf malzemeleri üretecek eksantrik preslere sahiptir.

SANDVİÇ PANEL UYGULAMALARI

Sanat Merkezleri gibi mekânlarda çatı ve cephe malzemesi olarak kullanılmaktadır. Yalıtımlı paneller, formlandırılmış iki metal yüzey arasında yalıtım çekirdeği bulunan malzemelerdir. Isı, ses ve yangın yalıtımı ihtiyacı bulunan çatı ve cephelerde yaygın olarak kullanılırlar. Özellikle hızlı montaj ihtiyacı bulunan ve geniş açıklıkların örtülmesi gereken tüm yapılarda kullanılırlar. Yalıtımlı panellerde değişik tipte yalıtım malzemeleri kullanılır; Taşyünü, Poliüretan Yalıtımlı panelin taşıyıcılığını sağlayan kaplamalar değişik malzemelerden üretilebilirler; Galvaniz sac, Alüminyum, PVC Metal yüzeyler coil coating boya hattında RAL ka taloğundaki tüm renklerde ve polyester, PVdF gibi değişik boya tiplerinde boyanabilirler. Yalıtım ihtiyacı bulunmayan veya yerinde yalıtım uygulaması yapılacak uygulamalarda tek kat sac çatı ve cephe trapezleri kullanılır. Genellikle boyalı galvaniz sac veya aluminyumdan ve değişik kalınlıklarda imal edilirler. Sac üzerine verilen desenler (hadve yükseklikliği, hadve genişliği vb.) taşıma yüklerini belirler. BVQI tarafından verilen ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi ve OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifialarına sahip tesislerde üretilmektedir. Sandviç paneller, Endüstriyel Tesisler, Alışveriş Merkezleri, Spor Kompleksleri, Sağlık ve Sanat Merkezleri gibi mekânlarda çatı ve cephe malzemesi olarak kullanılmaktadır.

KENET SİSTEMLER

Kenet sistemin konstrüksiyona montaj şekli, bu sisteme ismini veren; estetik, uzun ömürlü ve garantili kaplama sistemini sunmasını sağlayan unsurdur. Yüzeyi delinmeden monte edilen trapezler, montajın hemen ardından elektrikli bir robot yardımı ile birbirlerine kenetlenirler. Bu işlem kaplamanın geçirimsizliğini sağlamaktadır. Kenet bölgeleri içerisinde kalan klips üniteleri sabit ve hareketli elemanlardan oluşmaktadır. Konstrüksiyona monte edilen L klips ve içerisindeki oval boşlukta hareket eden hareketli klips sayesinde uzun boylu trapezlerin ısıl genleşmeleri absorbe edilmektedir. Kısa boylu trapezlerin montajında ise sadece sabit klips kullanımı yeterlidir. Kenet sistem trapezler konstrüksiyona özel klipsler ile monte edilirler. Montaj sonrası bu klipsleri yüzey üzerinde görmek mümkün değildir. Kenet bölgesinde gizli kalan bu klipslerin kullanım ile trapezin yüzeyi delinmemektedir.

POLİKARBONAT AYDINLATMA

Günışığından en iyi şekilde yararlanmayı gerektiren mekanlarda en ideal çözümü sağladığı gibi reçinesinin özelliğinden ötürü darbelere karşı son derece dayanıklıdır. Cam ve akrilik gibi kaplama malzemelerine göre çok hafiftir. Panel arası polikarbonat sistemler gün ışığından optimum düzeyde fayda sağlayarak yatırımlarınızın en kısa sürede geri dönmesini sağlarlar. Her tip sandviç panele uygun olarak üretilen polikarbonat sistemler montaj kolaylığı ve yüksek ısı izolasyonu avantajları sağlamaktadır. İstenilen uzunlukta imal edilebilirler. UV koruma sayesinde uzun yıllar sararma yapmadan kullanılabilirler

TPO VE PVC SİSTEMLERİ

TPO mebranların tercih edilmelerinde en büyük neden daha uzun dayanıma sahip olmalarıdır, yapılan yaşlandırma testlerinde 20-30 yıla kadar dayanım gösterdikleri bilinmektedir. Doğru ürün yapıldığında ısı kaynağı ile kolay şekilde birleştirilebilmektedirler. TPO membranlar USA pazarında önemli bir paya sahip olup, Avrupa ve ülkemizde de gitgide yaygınlaşmakta ve pazardaki payını arttırmaktadır. Ülkemizde üretilmekte olan TPO membranlar standart olarak 1.2, 1.5, 1.8 ve 2.0 mm kalınlıklarda üretilmekte olup istenildiğinde özel üretimler de yapılabilmektedir. Her türlü atmosfer koşullarına , güneş ışınklarına ve bitki köklerine dayanıklı lamine tabaka, Mekanik sabitleme ile beton ve özellikle hafif metal çatılarda serbest serilerek kullanılabilme, Geniş olarak üretilebilen rulo ebatları ile hızlı ve ekonomik uygulama ,donatı malzemesi sayesinde yüksek boyutsal kararlılık ve yüksek yırtılma direnci, Yüksek yansıtıcılık özelliği sayesinde yapı- ların enerji sarfiatını azaltır. Geri dönüştürülebilen doğa dostu malzeme ürün eni 1,57-1,60 mm ‘dir. Yırtılma direnci EN 12310-2 standartına göre 180 N yeterli iken 300 N’dur. Çekme dayanımı 800 N/50mm yeterli iken en az 1100 N/50mm’dir.

TEMEL YALITIMI

Bohçalama metodu bina temelinin bir membran tabakası ile çepeçevre sarılmasıdır. Bu yöntemde önce yalıtım tabakası hazırlanır ve bu ‘’bohça’’nın içine temel oturtulur. Öncelikle bitümlü membran tabakasının üzerine serileceği sağlam zemin hazırlanmalıdır. Bu zemin düzgün yüzeyli bir grobeton katmanıdır. Bu katmanın üzerine en az iki kat 3 veya 4 mm kalınlığında polyester keçe taşıyıcılı membran yapıştırılır. Bohçalama uygulamalarında membran altı- na astar uygulanmaz. Membranlar enlemesine 10 cm, boylamasına ise 15 cm birbiri üzerine bindirilerek ve şalümo ile eritilerek yapıştırılır. İlk katta membranların ek yerlerinden birbirine yapıştırılması yeterlidir. İkinci kat yana doğru 50 cm ve boyuna 5 metre şaşırtma yapılarak yapıştırılmalıdır. İlk ve ikinci katlar enine-boyuna şeklinde dik açı ile şaşırtılarak uygulanmaz. İkinci kat membranlar ilk kat uygulamaya tamamen yapıştırılmalıdır. Noktasal yapıştırma doğru değildir. Zemin yalıtım tabakasının perde yalıtımı ile birleştirilebilmesi için kenarlarda yaklaşık 1 metre fazlalık bırakılmalıdır. Perdelerin yalıtımında aynı tip membran kullanılabilir, ancak polyester keçe takviyeli likit membran uygulanması daha pratik ve sağlıklı bir uygulamadır. Uygulama sonrasında yalıtımın korunması için en az 100g/ m² ağırlığında geotekstil keçe ile yalıtım tabakasının korunması sağlanmalıdır. Bütün dik açılar mutlaka pahlanmalıdır.

DUMAN TAHLİYE KAPAKLARI

Doğal duman tahliyesi duvarların alt taraflarına yerleştirilen hava girişleri ile mümkünse duvarların üst tarafları ya da tavana yerleştirilen hava çıkışları sayesinde doğal termik yükselme olgusundan yararlanarak, dumanı insanların bulunduğu seviyenin üzerindeki sabit bir tabakada tutar. Doğal duman kapakları sayesinde termik yükselme prensibinden yararlanılarak bu tabaka yangın henüz oluşma evresindeyken doğrudan dışarıya aktarılır. Bunun için gereken hava girişleri akıntının dengelenmesini sağlar ve termik yükselme olgusunu baca olgusu ile güçlendirir. Ancak ilgili duman tahliye cihazlarının dışarıdan rüzgara karşı korunmuş durumda olmalıdır. Bunun nedeni, duman gazlarının yayılması ile dışarıya atılmasının - özellikle büyük odalarda meydana gelen yangınlarda - önemli oranda odadaki hava akıntısına bağlı olmasıdır. Bu akıntı ise dışarıdaki rüzgar basıncı dağılımından etkilenebilmektedir. DIN 18232 standardı, bölüm 2'de doğal ısı ve duman tahliye sistemlerine ait gereksinimler ve ölçüler düzenlenmiştir. Bina tipi ve mimarisine göre, değişik ısı ve duman tahliye açıklık biçimlerinin montajı mümkündür. Düz çatılı binalarda, tonoz biçimli ısı ve duman tahliye kapakları, ışıklıklar veya cam piramitler kullanılabilir. Meyilli çatı veya şedli çatılarda, devirmeli veya katlamalı kanatlar halinde monte edilmesi de mümkündür. En fazla kullanılan ısı ve duman tahliye kapakları, dış cephelere monte edilen değişik kanatlı biçimlerde olanlardır.

HAFİF ÇELİK

Çelik profiller sadece çatı makası veya ara kat döşemesinde değil cephe paneli birleşiminde ve panellerin cephe de taşınmasında da kullanılmaktadır. Özellikle prefabrik yapılarda. Statik analizi yapılarak tayin edilen profil kesiti ve aralıkları ile dikmeler ve yataylar oluşturulur. Oluşturulan yatay ve dikey elemanlar birbirine rijtlenir ve yüzeye kaplanan sandwich panel ile birlikte kompozit olarak çalışması sağlanır ve bu da sistemin taşıyıcı duvarlardan oluşmuş sistem davranışı göstermesini sağlar. Böylelikle cephe de özellikle rüzgâr yüklerine karşı ciddi bir dayanım söz konusu olur. Cıvatalı ve kaynaklı birleştirme olarak iki türde sistem oluşturulabilir, gerektiğinde demontaj yapılıp başka bir projede de kullanılabilme avantajını da sağlar.

SHOP DRAWİNG

Shop Drawing (Uygulama çizimleri ve hesapları): Projenin yapımına başlanmadan önce, seçilen ürünlerin tip ve ölçüleri kullanılarak uygulamanın çizimin üzerinde hazırlanmasıdır. Bu işlemle projenin metraji ve imalat boyları tam olarak hazırlanmış olur. Böylelikle fire oranı ve uygulama esnasında karşılaşabilecek sorunlar önceden fark edilir. Shop drawing maliyet ve montaj süresi açısından öneme sahiptir.

Ürünler


  • ÇATI PANELLERİ
  • AYDINLATMA PANELLERİ
  • CEPHE PANELLERİ
  • YALITIM ÜRÜNLERİ
  • TRAPEZ
  • SAC
  • YAPI ÜRÜNLERİ
  • AKSESUARLAR

İletişim


Adres
Saray Cumhuriyet, Özal Bulvarı No: 185 D: 33, 06145 Pursaklar/ANKARA